Vegan Baileys Irish cream
Niets is leuker dan cadeautjes die met eten of drinken te maken hebben. Zeker als dit dan ook nog eens huisgemaakt is. Het schenken van iets waar je zelf tijd en energie in gestoken hebt, maakt een pakje nog specialer en persoonlijker. Althans zo denk ik er toch over. Toen ik dit receptje voor homemade vegan Baileys zag passeren op de Facebookpagina van '#food ' wist ik meteen welk extra cadeautje er onder de kerstboom terecht zou komen. Het recept is eenvoudig, snel klaar (alles wel even laten afkoelen) en de 'Irish cream' blijft ongeveer een maand goed wanneer je deze in de koelkast bewaard.
English: Nothing beats food or drink related presents. Especially when they are homemade. To give something that you have put time and energy into makes a present even more special and personal. At least that's how I think about it. When I saw this recipe for homemade vegan Baileys on the Facebook page of '#food' I knew immediately which extra surprise I would put under the Christmas tree. The recipe is simple, quickly made (just let it all cool down in between) and you can keep the 'Irish cream' up to one month after you made it. Just make sure to keep it in the fridge.
Nodig / Ingredients:
400 ml kokosmelk / 400 ml coconut milk
50 ml sterke koffie (afgekoeld) / 50 ml strong coffee (cooled)
75 ml Ierse whiskey (bijvoorbeeld Bushmills of Jamerson) / 75 ml Irish whiskey (for example Bushmills or Jamerson)
4 el agavesiroop of dadelpoeder / 4 tbs agave syrup or date powder
Hoe maak je het / How to:
Breng de kokosmelk op een zacht vuurtje aan de kook en voeg hieraan de agavesiroop of het dadelpoeder toe. Zorg dat je voldoende blijft roeren. Zet het vuur uit en laat de melk afkoelen. Wanneer de kokosmelk afgekoeld is meng je de koude koffie en whiskey onder dit mengsel. En klaar is je zelfgemaakte vegan Ć©n glutenvrije* Baileys!
Bring the coconut milk to a boil over a low heat and add the agave syrup or date powder. Make sure you keep stirring during this heating process. Turn the fire down and let the milk cool down. When the coconut milk has cooled, mix the cold coffee and whiskey with this mixture. Your homemade vegan and gluten free* Baileys is now ready to serve!
*EĆ©n van de kenmerken van Ierse whiskey is dat deze soort whiskey drie maal gedistilleerd is. Dankzij dit proces kunnen mensen die gluten intolerant zijn zonder zorgen meedrinken.
*One of the characteristics of Irish whiskey is that this type of whiskey has been triple distilled. Thanks to this process there's no danger to drink this for people who are gluten intolerant.
Opmerkingen / Notes:
- Door het gebruik van kokosmelk kan dit drankje je eerder aan Batida de Coco doen denken dan aan Baileys. Mij stoort dit helemaal niet, maar als je geen fan bent van kokos begin je hier beter niet aan.
- Zorg dat de koffie zeker sterk genoeg is
- The coconutmilk in this drink can remind you of Batida de Coco more than Baileys. I didn't mind but if you are not a fan of coconut you better don't start this recipe.
- Make sure the coffee is strong enough
Dave en Emmanuel van 'Hashtag food' bespreken wekelijks een ingrediƫnt uit hun kruiden- en specerijenkast tijdens Wall Wednesday. Zo leer je wat leuke weetjes bij over het gekozen ingrediƫnt en geven ze ook ƩƩn van hun eigen zalige recepten mee. Neem dus zeker eens een kijkje op als je wilt weten waarover ik het heb!
Zin gekregen om eraan te beginnen? Tag mij (@beyondtheclouds.be) zeker wanneer je deze Baileys gemaakt hebt zodat ik jouw versie kan delen in mijn stories!
Dave and Emmanuel from 'Hashtag food' highlight another ingredient from their spice cabinet every week during Wall Wednesday. This way you learn some fun facts about the chosen ingredient and they also provide one of their own delicious recipes with it. So take a look if you want to know what I am talking about!
Exited to try this recipe? Make sure to tag me (@beyondtheclouds.be) when you made this Baileys so I can share your version in my stories!
Comments