Vegan Easter quiche recipe & Try vegan: week 2


Zondag is het Pasen en dat staat voor velen gelijk aan chocoladefiguren, brunchen en heel veel ei-gerechten. In combinatie met de zopas gestarte aspergeperiode leek het mij een leuke uitdaging om eitjes en asperges te verenigen voor een nieuw receptje, maar dan op een vegan manier. Na een beetje opzoekingswerk en geklik op Pinterest, werd het idee voor deze vegan Paasquiche geboren. Om de smaak juist te krijgen heb ik iets specialere marinades en kruiden moeten gebruiken maar elke toevoeging is het helemaal waard en maakt het af! Het resultaat is een heerlijke hartige taart met knapperige stukjes groene asperge en stukjes gerookte "zalm"wortel. De frisse en schuimige citroensaus, gebaseerd op de klassieke mousselinesaus, is de kers op de taart. Het receptje vind je onderaan de pagina, onder mijn weekmenu. Verder lees je ook wat ik tijdens de tweede week van de Try Vegan challenge allemaal gegeten heb voor nog meer inspiratie.   

Deze week was het meer een restjesweek doordat ik van alles net iets te grote porties gekookt had en verder was bijna elk ontbijt een brood ontbijt omdat ik nu eenmaal super graag boterhammen eet. En choco. 'T is maar dat je het weet. Net zoals vorige week staan mijn "uitschuivers" er ook in vermeld om een zo eerlijk mogelijk beeld te schetsen van het verloop van deze challenge. 

English: Sunday it's Easter and for many this holiday means chocolatebunnies, brunches and a lot of dish with egg in the main role. Combining this with the asparagus season that's just started and a vegan twist and there was my idea! After some online search and Pinterest time, the concept of my vegan Easterquiche was born. To reach the exact flavor I had to use more special spices and marinades than I am used to, but they are all worth is and made the dish what it became. The result is a delicious savory cake with crispy pieces of green asparagus and bits of smoked "salmon"carrot. The fresh, foamy lemonsauce gives the dish that little extra. The recipe is on the bottom of this pages, just after my weekmenu. Also you can read what I ate for the second week of Try Vegan and get inspired.

This week was more of 1 leftover week since I cooked way too big portions and almost every breakfast was one with bread. I just really love bread. And chocolate paste, also known as Nutella but since the one I had is more chocolate than nuts and also a vegan version so I will just call it chocolate spread in the menu. And just like last week you can also read about my "vegan fails" so I can be as honest as possible about my journey.

Donderdag 11/4:

Vervolg van de busrit van Lissabon naar Bordeaux en de TGV naar Lille 

Ontbijt: sinaasappelsap, volkoren pasta met zwarte olijftapenade, kappers, olijven en verse spinazie. Banaan

Lunch: wrap met falafel (bij Falapit in Bordeau), chocomousse (bij Munchies in Bordeaux, aanrader!)

Diner: meergranenbroodjes

Tussendoor: Oreo's, zwarte chocolade

Vrijdag 12/4: Ontbijt: cappuccino met sojamelk, meergranenbrood, lepel (niet vegan) honing Lunch: wrap met kikkererwten, groenten en salade Diner: stoofpotje van wintergroenten, gekookte aardappels en oesterzwammen in de oven, (niet vegan) rode wijn Tussendoor: (niet vegan) gevulde vanillewafel bij Meerts in Lille, lokale specialiteit, "no cheese"cake (bij Happy f'eat in Lille, aanrader!), olijven, Provençaals brood, palmiertjes

Zaterdag 13/4: Ontbijt: boterhammen met (niet vegan) choco Lunch: volle rijst met curry kokossaus met rode bonen, linzen, paprika en tomaat, halve avocado Diner: boterhammen met Boerinneke choco (=vegan). Brood met wortelspread Tussendoor: appel, palmiertje

Zondag 14/4: Ontbijt: brood met choco, druiven Lunch: pita met verse frietjes, gegrilde groentes, salade en vegannaise, delivery van The Olive Streetfood in Brugge Diner: rijst en groentensaus van de dag ervoor met spinazie en avocado Tussendoor: 2 (niet vegan) mellocakes

Maandag 15/4: Ontbijt: sojayoghurt met fruitsmaak en haver en noten Lunch: spaghetti met groenten-tomatensaus Diner: brood met salsa en guacamole Tussendoor: 1 (niet vegan) mellocake, Brugs blond biertje (waarschijnlijk niet vegan), vegan Luikse wafel met kersen bij De Brugsche Tafel in Brugge, aanrader!

Dinsdag 16/4: Ontbijt: brood met choco en banaan Lunch: rest spaghetti en groentensaus Diner: brood met veganspread. Gebakken aardpeer met kruiden Tussendoor: marsepein, 2 stukjes vegan taart van bij BioVita in Sint-Kruis

Woensdag 17/4: Ontbijt: brood met choco Lunch: vegan quiche met asperges en mousselinesaus Diner:brood met choco en banaan Tussendoor: zwarte chocolade

Thursday 11/4:

Continuation of my busride from Lisbon to Bordeaux and TGV to Lille Breakfast: orange juice, whole wheat pasta with tapenade, capers, olives and fresh spinach. Banana  Lunch: wrap with falafel at Falapit Bordeaux, chocolatemousse at Munchies Bordeaux Diner: breads

Snack: Oreo's, dark chocolate Friday 12/4:

Breakfast: cappuccino with soymilk, bread and a spoon of (non vegan) honey

Lunch: wrap with chick peas, vegetables and salad

Diner: winterveggies, cooked potatoes and oyster mushrooms in the oven, a glass (non vegan) red wine

Snack: (non vegan) filled vanilla waffle from Meerts in Lille, local speciality. "No cheese"cake from Happy f'eat in Lille, recommended!, olives, provencal bread, biscuits

Saturday 13/4:

Breakfast: bread with (non vegan) chocolate spread

Lunch: whole rice with curry coconutsauce with res beans, lentils, bell pepper, tomato ans a half avocado

Diner: bread with "Boerinneke" chocolate spread (=vegan). Bread with carrot spread

Snack: apple, biscuit

Sunday 14/4:

Breakfast: bread with chocolate spread, grapes

Lunch: pita with fresh fries, grilled vegetables, salad and vegannaise, delivery from The Olive Streetfood in Bruges

Diner: whole rice en leftover vegetablesauce with extra spinach and avocado

Snack: 2 (non vegan) mellocakes

Monday 15/4:

Breakfast: soy yoghurt with fruitflavor and nuts and oats