top of page

Shine on intimates: duurzaam, vrouwelijk en Belgisch

Telkens wanneer ik een nieuwe Belgische start-up ontdek die mooie dingen maakt, klopt mijn hart net even wat sneller. Zo ging het ook bij Shine on intimates. Hier kun je terecht voor vrouwelijke, comfortabele én duurzame lingerie, handgemaakt in Gent. Ik ben alvast helemaal fan van deze woman owned business en ging in gesprek met ontwerpster Nele Sarens over deze nieuwe naam in de modewereld.Vraag: Hoi Nele, kun je wat meer vertellen over het concept achter Shine on intimates?


Antwoord: Shine on intimates is een slow lingerie label. Ik werk volgens een made-to-order systeem. Dit wilt zeggen dat de lingerie pas geproduceerd wordt nadat ik de bestelling ontvangen heb. De stukken zijn duurzaam, eerlijk en lokaal geproduceerd door mij in mijn atelier. Ik werk met gerecycleerde en rest materialen. Daarom zijn de oplages zeer gelimiteerd en krijgen de kledingstukken terug de waarde die ze verdienen door opgewaardeerd te worden tot mooie lingeriestuks. Naast het ethische en esthetische is comfort ook een zeer belangrijke pijler voor mij. De bralettes zijn ontwikkeld zodat ze optimaal aangepast kunnen worden aan het lichaam van de klant, in plaats van omgekeerd.

Ik kreeg van jou het Longline setje in de Nightsky stof en kan alleen maar beamen dat comfort en elegantie bij Shine on intimates inderdaad hand in hand gaan. Door mijn lengte is het geen evidentie om comfortabele bralettes te vinden, maar dankzij de straps die op verschillende plaatsen aanpasbaar zijn, is dit verleden tijd. Hoe heb je deze patroonkennis opgedaan?


Ik studeerde mode aan KASK Gent en daarnaast volgde ik een opleiding tot lingerie maker via de avondschool. Het werd als snel duidelijk dat lingerie mijn grote passie is. Na het afstuderen ging ik aan de slag als lingerie-ontwerper en mode-ontwerper bij verschillende bedrijven.Wat is de missie van Shine on intimates?


Eerlijke lingerie aanbieden zonder het 'geitenwollensokken-imago' (lacht). Ik wil ontwerpen met liefde voor de planeet en voor het lichaam. Ook vind ik het belangrijk om bereikbaar te zijn voor mijn (potentiële) klanten en een soort community-gevoel te creëren. Ze kunnen altijd bij mij terecht met hun vragen. De feedback die ik ontvang helpt mij enorm vooruit.


Daarnaast vind ik het fantastisch om mijn ontwerpen te zien op verschillende lichamen. Ik spoor mijn klanten aan om foto's van hun in Shine on inimates te delen via Instagram. Op die manier kunnen we elkaar inspireren en leren kennen in een tijd waar persoonlijk contact niet evident is.


Verder droom ik er natuurlijk van om een gevestigde waarde worden in de duurzame lingerie wereld.

Jouw missie sluit zeer goed aan bij hoe ik in het leven sta en wat ik belangrijk vind aan lingerie en kledij in het algemeen. Volgens mij zijn dit waarden die bij iedereen steeds meer aan belang winnen. Niet enkel in de huidige onzekere tijden, maar ook met het oog op de toekomst en die van onze planeet. Over de toekomst gesproken: wat zijn de toekomstplannen voor je bedrijf?


Jarenlang speelde het idee dat ik ooit zelf een klein label wou opstarten, maar ik had nog een extra duwtje nodig. En dat duwtje kwam er toen ik mijn job kwijtraakte door Corona. Het was nu of nooit. Momenteel kijk ik niet ver in de toekomst. Ik ben enorm blij dat ik deze stap heb gezet en wil dit label voorlopig graag klein houden. Ik doe alles zelf, leer op verschillende vlakken enorm veel bij en dat was ook de bedoeling. Al spendeer ik heel veel tijd aan mijn label, het voelt niet aan als werken. Dit wil ik graag zo houden. Ik wil ruimte laten voor creativiteit zodat Shine on intimates kan blijven evulueren en ik kwaliteit kan blijven garanderen.Dankjewel voor dit gesprek en deze mooie samenwerking. Veel succes met Shine on intimates!


Neem een kijkje op mijn Instagrampagina voor meer foto's.


**Nele van Shine on intimates maakte dit prachtige Longline setje op maat voor mij. Ik kreeg dit cadeau als deel van onze samenwerking. Verder haal ik geen materiële of financiële voordelen uit deze collaboratie. Deze collab is tot stand gekomen nadat Nele mij benaderde en omdat ik zelf 100 % achter dit merk en de achterliggende missie sta. Zoals in elke blogpost deel ik steeds mijn eerlijke ondervindingen en mening met jou.**

223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

more on

TRAVEL

SUSTAIN-ABILITY

MINDSET

LIFESTYLE

ART

20210729_153956.jpg
Margaux 
Poppe
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

Blogger and illustrator

Hi, nice to meet you! I am the face behind Beyond the clouds. Based in Belgium, found about discovering new places, playing with paint and drawing with words. Learn more about me here or get in touch!

bottom of page