top of page

REVIEW Mijn eerste online ontworpen fotoalbum


Super leuk, al die foto's op je smartphone, laptop, Onedrive en andere online clouds, maar is het niet nog leuker om deze prachtige herinneringen ook effectief vast te kunnen houden en er door te bladeren? Zeker in het huidige tijdperk waarin we steeds meer digitaal gaan leven, is een tastbaar fotoalbum een leuk aandenken. Maar dan eentje met een moderne twist, dus laat die lijmstiften en uitlopende stylo's maar voor wat ze zijn. Al heeft dat natuurlijk ook zijn charmes.

Toen Fotofabriek mij een berichtje stuurde dat ze het geweldig zou vinden als ik op My purple clouds een review zou willen schrijven over een fotoalbum van Fotofabriek.nl , was ik enorm geflatteerd. Ik werk al 8 maanden hard aan mijn blog om steeds boeiende content te delen en alles vooral heel erg Margaux te houden, dus erkenning van "een onbekende" werkt extra motiverend! Daar kwam nog bij kijken dat ik na mijn anderhalve maand lange reis gigantisch veel plaatjes verzameld heb die maar al te graag vereeuwigd zouden worden op papier, dus onze samenwerking werd een feit.

Ik heb gekozen om mijn 24 pagina's dikke A4 fotoalbum te ontwerpen met de online tool, zodat ik geen software moest downloaden. Mijn fotoalbum heeft een hardcover. Verder koos ik een blanco pagina-indeling omdat ik volledig mijn eigen ding wou kunnen doen met mijn reisalbum. Je kan zoveel foto's uploaden en op je pagina's zetten als je wilt, kiezen voor hele grote foto's of eerder kleinere afbeeldingen, de bladzijde volledig vol slepen of sober houden. Kortom alles wat in je opkomt kan in enkele muisklikken toegepast worden. Heel handig is dat je meteen ziet of jou foto geschikt is om uit te vergroten of ofdat de kwaliteit dan misschien te veel achteruit gaat. Er zijn ook enkele basic fotofilters te vinden in de ontwerptool.

Voor het toevoegen van tekst heb je vrij veel opties doordat je verschillende fonts kan kiezen. Je kan de tekstkleur, grootte en stijl aanpassen hoe jij het wilt en je tekst diepte geven door bijvoorbeeld met gekleurde tekstlagen boven elkaar te werken of delen van de tekst eruit te laten springen door een ander font te gebruiken (in een nieuw tekstvak) zoals ik hier deed.

De online ontwerptool is heel gebruiksvriendelijk en wijst zichzelf snel uit. De bewerkingsmogelijkheden zijn basic maar toch voldoende uitgebreid, zodat je elk fotolbum volledig naar jouw hand kan zetten. Het is leuk dat je ervoor kan kiezen om de foto's tot over de paginarand te laten lopen en ze op die manier echt als eyecatcher van de pagina kan gebruiken. Eén klein nadeel vond ik dat je op de online ontwerppagina moeilijk ziet welke delen tekst/foto minder zichtbaar zijn door de plooiing van de pagina's, af en toe heb ik hier iets te weinig rekening mee gehouden waardoor er enkele letters minder vlot leesbaar zijn.

Wanneer je klaar bent met het ontwerpen en uploaden, kan je na maximum 45 minuten via een mailtje kijken hoe jouw fotoalbum eruit zou zien. Door het bekijken van deze online preview kan je eventuele foutjes nog aanpassen door terug te gaan naar je ontwerppagina en deze na het aanpassen dan weer up te loaden. Let er wel op dat je dan het juiste album besteld natuurlijk. Je kunt de foute versie gemakkelijk verwijderen uit je uploads zodat er geen verwarring is.

Elke vraag die ik had werd vrij snel beantwoord door Fotofabriek, deze vlotte communicatie was voor mij zeker een pluspunt! Het maken van het fotoalbum is eenvoudig en toch creatief. Het afronden van de bestelling is heel gelijkaardig aan andere online aankopen en na het plaatsen van je bestelling krijg je een mailtje met een link om je album te tracken. Zo weet je exact waar je pakketje zich bevindt. Ik kreeg mijn album kort na de bestelling in de bus. Ik ben heel erg tevreden over het professionele totaalpakket van Fotofabriek.nl. De prijs-kwaliteit is top, mijn reisalbum staat netjes te schijnen in mijn boekenkast, klaar om nog eens doorbladerd te worden vol verlangen naar een nieuw avontuur.

Bedankt Fotofabriek!

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven