top of page

REVIEW Aluinsteendeo, bamboe voor je tanden en wasbare wattenschijfjes


Eco deo en tandenborstel

Zoals ik in mijn laatste #Ecoktober blogpost over milieuvriendelijke schoonheidsproducten liet weten, wilde ik nog meer zaken gaan uittesten om mijn beautyroutine groener te maken. Ik heb gekozen voor een deodorant van zoutsteen, een bamboe tandenborstel en nog meer wasbare wattenschijfjes. Dit is wat ik ervan vond.

(Wie weet inspireer ik je wel voor originele kerstcadeaus voor zij die bewuster willen leven!)

Biork Aluin zoutsteen deo in kurk verpakking

Deze heb ik samen met de tandenborstel besteld via de webshop van Babongo voor €12,95. Op zich zou je dit een prijzige deodorant kunnen noemen, maar doordat er telkens maar een hele dunne laag aluin op je huid achterblijft, gaat de deo echt lang mee. Tot nu toe heb ik mijn stick inderdaad nog niet zien krimpen, maar ik houd je op de hoogte of hun belofte ook waargemaakt wordt na enkele maanden gebruik.

Het grootste voordeel voor mij is dat deze stick 0,0% plastiek bevat en niet schadelijk is voor het milieu. De verpakking uit kurk ligt goed in de hand en ziet er ook leuk uit. Bovendien is kurk een heel duurzaam materiaal en beschermt het de breekbare aluin tegen mijn onhandigheid. Om de deo te gebruiken maak je de stick nat onder de kraan zodat de zouten wat gaan smelten en wrijf je hem vervolgens onder je oksels. Het residu zorgt ervoor dat je minder snel gaat zweten zonder je poriën af te sluiten. Het droogt snel op en de zouten laten geen vlekken achter op mijn kleren, wat ik als black addict heel aangenaam vind in tegenstelling tot vele andere deo's. Op 'normale' dagen hoef ik de deo enkel 's ochtends aan te brengen om de hele dag verder te kunnen, wanneer ik mijn maandstonden heb, is het beter om de deodorant twee keer per dag te gebruiken. Ik heb er nu iets meer dan twee weken bijna dagelijks gebruik opzitten en ben ondanks de twijfelachtige start echt tevreden over het resultaat!

Humble brush en Biork deo

Humble Brush met bamboe en nylon haren

We zouden onze tandenborstel om hygiënische redenen elke drie maanden moeten vervangen, dus belanden er elk jaar vier plastieken tandenborstels per persoon in de vuilnisbak. De Humble Brush is niet vrij van plastiek (bpa-vrije nylon borstelharen) maar kan wel gecomposteerd worden. De nylon haren zijn na ongeveer één jaar afgebroken, het bamboe handvat verteerd sneller. Ook de verpakking is composteerbaar en deels gerecycleerd. Bamboe is van nature anti-bacterieel, waardoor er geen pesticiden nodig zijn en waardoor het heel geschikt is voor deze hygiënische toepassing. Ook groeit het enorm snel, wat tot meerdere oogsten per jaar leidt. Het is wat wennen na jaren plastiek in je mond gehad te hebben maar ik vind het wel aan aangenaam gevoel. De haartjes zijn iets zachter dan wat ik gewoon ben.

Conclusie: een goede tandenborstel met veel minder plastiek dan de standaard tandenborstel en met een mooie visie. Per verkocht exemplaar schenkt Humble Brush er één aan mensen in nood, dus je €3,99 (via Babongo) worden goed besteed.

LanaLuna wasbare wattenschijfjes in badstof

Over deze kleine wondertjes heb ik je al eerder verteld, maar ik wou ze in deze review nog eens aanhalen omdat er er zo'n grote fan van ben geworden. Ik heb er nu zo'n 14 extra besteld (€1,00 per stuk via LanaLuna) zodanig dat ik telkens een tijdje verder kan als ik eens minder tijd heb om een wasje te draaien. Na gebruik leg ik ze te drogen op de verwarming in de badkamer en wanneer ze 's ochtends droog zijn, steek ik ze meteen in hun wasnetje zodat ze samen blijven tijdens de volgende wasbeurt. Ik gebruik deze watjes dagelijks voor al mijn make-up, ook waterproof of glittermake-up, en alles wast er weer mooi uit. Let er wel op dat als je voor de witte variant kiest, je deze niet mee wast met je donkere was. Ik heb die fout gemaakt uit verstrooidheid waardoor mijn watjes uit die wasbeurt allemaal een licht grijze kleur gekregen hebben.

Samen met mijn Dokter Bronner zeep ontschminkingsmengsel (ik heb nu deze met lavendelgeur aangeschaft) zitten deze watjes al helemaal vastgegroeid in mijn beautyroutine. Mijn huid reageert er blij op en als ik denk hoeveel afval ik hiermee weer uitgespaard heb, word ik er zelf ook blij van!

Natuurlijk zullen deze tips er niet voor zorgen dat het afval in onze oceanen oplost en dat het regenwoud morgen weer volledig aangegroeid is, maar iedereen kan op zijn eentje ook al zijn best doen!

Mijn goede voornemens voor 2018 zijn onder andere om nog minder vis en vlees te eten dan ik nu al doe en geen vliegtuigreizen meer te plannen (like ever) maar op zoek te gaan naar alternatieve routes en vervoersmiddelen. Heb jij al groene voornemens gemaakt? Let me know!

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


more on

TRAVEL

SUSTAIN-ABILITY

MINDSET

LIFESTYLE

ART

20210729_153956.jpg
Margaux 
Poppe
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

Blogger and illustrator

Hi, nice to meet you! I am the face behind Beyond the clouds. Based in Belgium, found about discovering new places, playing with paint and drawing with words. Learn more about me here or get in touch!

bottom of page