top of page

Easy peasy vegan no bake chocolate tart



Ik maakte deze veganistische 'no bake' chocoladetaart voor Oudejaarsavond en ie-de-reen was er wild van! De vrienden bij wie ik het nieuwe jaar ging vieren kozen ervoor om een pot luck diner te organiseren, dus moest iedereen iets meenemen. Op deze manier hadden we gigantisch veel heerlijk eten zonder dat iemand echt veel werk had om een hele maaltijd voor te bereiden. Ik had die dag de late shift, waardoor ik enkel het laatste deel van het etentje nog zou halen. Gelukkig is dessert-tijd de beste tijd om ergens toe te komen!


English: I made this vegan 'no bake' chocolate tart for New Year's Eve and everyone loved it! The friends I celebrated the New Year at choose to organize a pot luck dinner so everyone had to bring something. Like this we had an incredible amount of damn good food and no one would actually have a lot of work preparing a whole meal. Since I was working late that day, I would only just make it in time for desserts, which is the best time to arrive if you ask me!



Voor mij was het belangrijk om een veganistische dessert op tafel te zetten en ik was heel beperkt in tijd om te bakken. Ik realiseerde mij ook dat één van mijn vriendinnen een noten- en soja-allergie heeft, dus moest ik creatief zijn. Doordat ik al zoveel kostbare tijd verloren was met scrollen op Pinterest in de hoop daar het ideale recept te vinden, beslaat ik om mijn intuïtie te volgen en iets te prepareren op mijn gevoel. Want zeg nu zelf, allemaal goede ingrediënten samen kunnen toch geen slecht eindresultaat hebben? Het ergste wat kon gebeuren was dat alles ineen zou vallen en dat we de cake met een lepeltje als pudding zouden moeten eten. Gelukkig verliep alles helemaal goed en was het resultaat hemels! Scroll naar beneden om te zien waarover ik het heb en probeer deze vegan chocoladetaart zelf uit.


It was important to me to bring a vegan dessert to the table, but I didn't had a lot of time to bake and I realized one of my friends also has an allergy for nuts and soy. So I had to be creative! Because I already lost too much valuable time scrolling on Pinterest in order to find the perfect recipe I decided to trust my guts and throw a brand new thing together. After all, good ingredients can't make a bad cake, right? The worst what could happen was that it would all fall apart and we would have to spoon it up like pudding. Luckily it all turned out just heavenly! Scroll down to see what I am talking about and try this vegan chocolate tart at home.



Nodig/ Ingredients

200 gr Oreo koekjes / 200 gr Oreo biscuits

5 el gesmolten kokosolie / 5 tbsp melted coconut oil

150 gr donkere chocolade / 150 gr dark chocolate

400 ml (1 blik) kokosmelk / 400 ml (1 can) coconut milk


Eventueel extra: 1 el agavesiroop, snuifje grof zout, fruit om af te werken / Additional to taste: 1 tbsp agave syrup, pinch of salt, fruit for decoration


Hoe maak je het / How to

Mix de Oreo koekjes fijn en vermeng de gesmolten kokosolie hieronder. Voeg eventueel extra olie toe tot de kruimels min of meer samen blijven wanneer je deze aandrukt. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het koekjesmengsel hierin. Verdeel het over de bakvorm, het is handig om dit met de bolle kant van een lepel te doen. Zorg dat het "deeg" overal ongeveer even dik is, ook aan de opstaande zijdes, druk de kruimels voldoende aan. Zet weg in de koelkast.


Mix the cookies in a food processor and add the melted coconut oil. If necessary, add extra oil until the crumbs more or less stick to each other when pressed together. Cover the baking tin with baking paper and pour the cookie batter on it. Divide it over the baking pan, the convex side of a spoon can be very handy while doing this. Ensure that the batter is evenly distributed so that it is equally thick everywhere, including on the upright sides of the can. Press the cookie batter well. Store in the refrigerator for now.



Verwarm de kokosmelk in een pannetje en smelt de chocolade hierin, totdat je ziet dat de chocolade volledig opgelost is. Indien je de chocoladevulling wat zoeter wilt maken, kun je nu nog wat agavestroop toevoegen. Giet de vulling in de bakvorm, sprankel eventueel wat grof zout over de warme chocolade en zet de taart terug in de koelkast. Koel minstens twee uur voordat je de chocoladetaart aansnijdt! Hoe langer deze kan koelen, hoe beter.


Eventueel kan je de taart nog afwerken met wat fruit, maar puur natuur is ze ook al fingerlickin' good!


Heat the coconut milk in a pan and melt the chocolate in it, until it is completely dissolved. If you like the chocolate filling a bit sweeter, you can now add the agave syrup. Pour the filling into the baking pan, add some coarse salt over the hot chocolate to your own taste and put the cake back in the fridge. Cool at least two hours before you cut the chocolate cake. The longer it can cool, the better. If you are anything like me, this will be the hardest part!


If you wish you can decorate the tart with some fruit to add extra dimention. But even without the fruit this chocolate tart is already fingerlickin' good!


 

Heb jij dit recept thuis geprobeerd? Laat het mij gerust weten door jouw foto in de comments na te laten of mij in jouw foto te taggen (@beyondtheclouds.be).


Tried this recipe at home? Let me know by leaving your photo in the comments or by tagging me in your picture (@beyondtheclouds.be).

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

more on

TRAVEL

SUSTAIN-ABILITY

MINDSET

LIFESTYLE

ART

20210729_153956.jpg
Margaux 
Poppe
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

Blogger and illustrator

Hi, nice to meet you! I am the face behind Beyond the clouds. Based in Belgium, found about discovering new places, playing with paint and drawing with words. Learn more about me here or get in touch!

bottom of page