top of page

Try vegan: week 1


strawberry and banana smoothie

De eerste 10 dagen van de vegan challenge zitten erop en ik heb er al enorm van genoten! Ik heb het geluk gehad om 10 dagen lang helemaal zelf mijn maaltijden te kunnen kiezen en een keuken tot mijn beschikking te hebben, wat het natuurlijk wel gemakkelijker maakte dan moest ik bijvoorbeeld op etentjes uitgenodigd geweest zijn of full time aan het werk was. Op die manier heb ik de mogelijkheden al wat kunnen aftoetsen en ben ik mij de gewoonte eigen aan het maken om steeds zelf een snack mee te brengen. Het heeft enorm gesmaakt, ik kon mijn creativiteit wat kwijt en ik had niet gevoel dat ik een grote aanpassing moest maken, waarschijnlijk omdat ik al van een grotendeels vegetarisch eetpatroon kwam.

English: The first 10 days of the vegan challenge are done and so far I really enjoyed it! I was lucky to be able to choose all my meals myself and to have a kitchen available during these past 10 days so I didn't had to face obligatory non vegan dinners or the difficulties of working full time (and having less time to cook). This made it easier to get to know the possibilities of plant based cooking and to learn myself some new habits such as bringing my own snacks if I go out in case I get hungry and there's nothing vegan around. It was already so tasty and I could play around and let my creativity do it's thing. I don't feel like I have to adjust a lot to this diet, I think it's because I was already eating mainly vegetarian.

vegan lazy falafel pita

Hieronder heb ik een overzichtje gemaakt van alles wat ik tijdens de voorbije 10 dagen gegeten heb. Niet alles is even gezond, er werd heel wat afgesnoept en mijn vriend en ik hadden het afgelopen weekend een extreem lui, gezellig "binnenblijf weekend" waar de chips en koekjes het meestal van het koken haalde. Toch zitten er ook gezonde maaltijden tussen, geen paniek! De komende dagen zal het er waarschijnlijk ook wel weer gezonder aan toegaan nu ik weer in België ben. Veel maaltijden kun je ook in mijn Instagrampagina zien onder de highlight "Vegan homemade". Wie geïnteresseerd is in een receptje, mag mij uiteraard altijd een berichtje sturen of reageren, ik help je graag! En eerlijk is eerlijk, tot nu toe is het ondanks alle inspanningen niet 100% vegan verlopen, hierover kan je ook lezen in mijn onderstaande planning. Zou jij het kunnen om plantaardig te eten voor een maand?

Below you can find an overview of everything I ate during those first 10 days. It wasn't all that healthy, my sweet tooth made me crave for cookies quite often and the past weekend my boyfriend and I had an extremly lazy, cozy "staying in" weekend where the chips usually made it from cooking. But no panic, there are some healthy meals in there as well! The following days my routine will go back to normal as I am back in Belgium again and that will make eating more healthy less of a struggle (I hope). On my Instagrampage you will find some info and pictures in the "Vegan homemade" highlight as well. For those interested in recipes: feel free to contact me and ask, I love to help you! And to be completly honest, I haven't ate 100% vegan all the time, those ones you will read down below as well. Could you eat plant based for a whole month?

You can read my vegan weekmenu in English at the end of this post!

couscous and filled zucchini

Maandag 1/4:

Ontbijt: smoothie met banaan sojayoghurt, havermelk, aardbei en haver

Lunch: brood met huisgemaakte hummus

Diner: couscous, salade en 1/2 gevulde courgette met champignons, ui, restje hummus, nootjes en het vruchtvlees van de courgette.

Tussendoor: Oreo's, 1 niet vegan koekje (ik was bij de kapper in Portugal en ze was zooo vriendelijk en ondanks dat we allebei een andere taal spraken -gewaagd, I know- bood ze mij van alles aan om mij op mijn gemak te stellen en het koekje was daar 1 iets van. Het zat in mijn mond voor mijn euro viel dat het niet veganistisch was)

Dinsdag 2/4:

Ontbijt: brood met confituur

Lunch: leftover couscous met tapenade van zwarte olijven, kappertjes, walnoten, olijven en salade

Diner: pitabroodje met lazy falafel, paprika, sla en huisgemaakte looksaus. Enkele reepjes crispy tofu maar die hebben helaas de vuilbak gehaald wegens mislukt.

Tussendoor: vers sinaasappelsap, zwarte chocolade en vegan kaneelkoekjes

Woensdag 3/4 (Citytrip Lissabon):

Ontbijt: bananenshake met havermelk, druiven en brood met pindakaas en confituur

Lunch: "tonijn" pulled jackfruit sandwich met "kaas" en gerookte tempeh. Dessert met geroosterde peren, vegan ijs, karamel en nootjes in O Botanista (aanrader!)

Diner: seitan stroganov met noten, champignons, rijst en salade in Jardim dos Sentidos (aanrader!)

Tussendoor en aperitief: walnoten, toastjes en tortillachips met guacamole en papayaspread

vegan dessert in O Botanista in Lisbon

Donderdag 4/4:

Brunch: vegan American pancakes met granaatappel en agavesiroop

Diner: ovenschotel met aardappel, zoete aardappel, bloemkool, champignons, tomaat en een kokostomatensaus

Tussendoor: vegan koekjes, zwarte chocolade

Vrijdag 5/4:

Brunch: restjes American pancakes met agavesiroop en pindakaas

Diner: restjes ovenschotel van de vorige dag

Tussendoor: zwarte chocolade, koekjes, olijven en brood

Zaterdag 6/4:

Lang uitgeslapen dus alweer brunch: fruitsalade (mango, ananas, granaatappel) en brood met confituur

Diner/snacks (lui weekend zoals ik zei): brood, heel veel olijven, koeken, fruitsalade, pindakaas, zwarte chocolade, zoutchips

vegan pasta salad with mushrooms and spinach

Zondag 7/4:

Alweer lang uitgeslapen dus ontbijt en lunch samen tijdens het bingewatchen van sense8 (zo goed!): brood, fruitsalade, olijven, restjes chips en koekjes

Diner: toast champignon met sojaroomsaus en salade

Tussendoor: koekjes

Maandag 8/4:

Ontbijt: brood met pindakaas en banaan

Lunch: volkorenpasta met restjes champignon-sojaroomsaus, restjes salade en verse spinazie

Diner: vegan quiche met broccoli en spinazie en (waarschijnlijk niet vegan) witte wijn

vegan quiche with tofu, broccoli and spinch

Dinsdag 9/4:

Ontbijt: stukje vegan quiche, pitabroodjes in de oven met confituur

Lunch/tussendoor: smoothie met banaan, sojayoghurt en havervlokken

Diner: gerecht met aardappel, zoete aardappel, broccoli, courgette, tomaat en tomatenroomsaus

Tussendoor: koekjes, mais"rijst"wafels

Woensdag 10/4:

('s avonds begin van de terugreis: 13 uur durende busreis van Lissabon naar Bordeaux)

Ontbijt: vers sinaasappelsap, brood met confituur

Lunch: couscous met restje van de groentenschotel van de dag ervoor

Diner: brood met tapenade en verse spinazie

Tussendoor: banaan, Oreo's

vegan American pancakes

English overview:

Monday 1/4:

Breakfast: smoothie with banana, soy yoghurt, oatmilk, strawberries and oats

Lunch: breas with home made hummus

Diner:couscous, salad, 1/2 filled zucchini met mushrooms, onion, leftover hummus, nuts and zucchini.

Snacks: Oreo's, 1 non vegan biscuit (I w1s at the hairdresser in Portugal and she was sooo friendly and even though we both spoke another language -risky, I know- she kept on giving me all these things to make me feel at ease and the biscuit was one of them. I ate it before even realising it wasn't vegan)

Tuesday 2/4: Breakfast: bread with jam

Lunch: leftover couscous with tapenade of black olives, capers, nuts, olives and salad

Diner: pitabread with lazy falafel, paprika, salad and home made garlic sauce. I alqo had some pieces of crispy tofu but that was a failed experiment so unfortunately I had to throw them away Snacks: fresh orange juice, dark chocolate and vegan cinnamon biscuits Woensdag 3/4 (Citytrip Lisbon):

Breakfast: bananashake with oatmilk, some grapes and bread with peanutbutter Lunch: "tuna" pulled jackfruit sandwich with "cheese" and smoked tempeh. Dessert with roasted pears, vegan ice cream, caramel and nuts in O Botanista (recommended!) Diner: seitan stroganov with nuts, mushrooms, rice and salad in Jardim dos Sentidos (recommended!) Snacks: nuts, toast and tortillachips with guacamole and papayaspread Donderdag 4/4: Brunch: vegan American pancakes with pomegranate and agave syrup

Diner: oven dish with potato, sweet potato, cauliflower, mushrooms, tomato and a creamy coconut tomatosauce Snacks: vegan biscuits, dark chocolate Vrijdag 5/4: Brunch: leftover American pancakes with agave syrup and peanut butter

Diner: leftover oven dish from the day before Snacks: dark chocolate, biscuits, olives and bread

Zaterdag 6/4: Slept in quite long so again, brunch: fruit salad (mango, pineapple, pomegranate) and bread with jam

Diner/snacks (as I said it was a lazy weekend): bread, a LOT of olives, biscuits, fruitsalad, peanut butter, dark chocolate, salt flavoured chips Zondag 7/4: We slept in again so had breakfast and lunch in one again as well during binge watching sense8 (so good!): bread, fruitsalad, olives, leftover chips and biscuits Diner: creamy mushroom sauce toasts with salad Snacks: biscuits Maandag 8/4: Breakfast: bread with peanut butter and banana

Lunch: whole wheat pasta with leftover mushroom creamsauce, leftover salad and fresh spinach Diner: vegan quiche with broccoli and spinach and (probably non vegan) white wine Dinsdag 9/4: Breakfast: piece of vegan quiche, leftover pitabreads in the oven with jam Lunch/in between: smoothie with banana, soy yoghurt and oats

Diner: dish with potato, sweet potato, broccoli, zucchini, tomato and a tomato creamsauce Snacks: biscuits, corn "rice"waffles Woensdag 10/4: (In the evening my journey back home starts: a 13 hour long travel by bus from Lisbon to Bordeaux) Breakfast: fresh orange juice, bread with jam

Lunch: couscous with leftover vegetable dish from the day before

Diner: bread with tapenade and fresh spinach

Snacks: banana, Oreo's

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

more on

TRAVEL

SUSTAIN-ABILITY

MINDSET

LIFESTYLE

ART

20210729_153956.jpg
Margaux 
Poppe
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

Blogger and illustrator

Hi, nice to meet you! I am the face behind Beyond the clouds. Based in Belgium, found about discovering new places, playing with paint and drawing with words. Learn more about me here or get in touch!

bottom of page