top of page

Eco Oktober Challenge


Degene die mij iets of wat kennen, weten dat ik al langer dan vandaag bezorgd ben om het klimaat en onze Aarde. En ik merk steeds vaker hoe eenvoudig het kan zijn om je eigen steentje bij te dragen voor een beter milieu. Het is natuurlijk makkelijk om met de vinger naar een ander te wijzen of te denken dat jij alleen toch geen verschil zal maken, maar telkens iemand een stap in de goede richting zet, zendt die persoon misschien ook een positief signaal uit naar anderen, waardoor zij op hun beurt misschien nog andere mensen gaan stimuleren om vaker ecologische keuzes te maken. Enfin, het is alvast het proberen waard, lijkt mij. Eerlijk toegeven, ik ben ook niet altijd immuun voor de verleidingen van die nieuwe klerencollectie vol unicorn-ish glitters of dat ene 'exact waar ik al twee dagen naar op zoek ben' paar schoenen dat precies bij het mooie tapijt in mijn kamer past (hallooo Instaperfecte foto's) en ik heb niet elke dag een extra draagtas op zak en ja, soms eet ik eens avocado's, ook al komen die helemaal van de andere kant van de wereld. Maar langzaam aan merk ik dat ik al die dingen eigenlijk niet altijd per se moet hebben of echt moet eten. Kleine opofferingen kunnen na verloop van tijd een groot resultaat hebben.

Om de bewustwording rond ecologie te vergroten en je te tonen dat echt iedereen kan helpen, wil ik de Eco Oktober Challenge in het leven roepen. De maand september mag dan nog wel volop bezig zijn, ik zou jullie toch graag al op de hoogte brengen van de grote lijnen van mijn plan.

Gedurende de volledige maand oktober wil ik mijn impact op het milieu zo klein mogelijk maken. Dit door minder afval te consumeren, bewuster te kopen, eten en leven, wat vaker stil te staan bij de gevolgen van bepaalde (impulsieve) beslissingen en alles wat nog meer binnen dit thema past, zonder mijn hele levensstijl op zijn kop te zetten.

Wat mag je verwachten?

Lekkere recepten, tips om je afvalberg te verkleinen, reviews over geteste producten, ideeën om de CO2-uitstoot naar beneden te halen en veel meer. Ik ga mijn eigen parcours zo goed mogelijk proberen bij te houden en mijzelf nieuwe gewoontes aanleren, zodat Eco Oktober ook na de maand oktober verder blijft gaan.

Ik zal mijn tips met veel plezier met jou delen, en wie weet heb jij nog handige weetjes voor mij of kan je mij een leuke documentaire of boek aanraden! Via de hashtag #Ecoktober zal je mijn proces kunnen volgen en blijf je op de hoogte van nieuwe blogposts rond dit thema. Natuurlijk zou het helemaal top zijn mocht deze hashtag niet enkel door mij gebruikt worden maar ook door een groter publiek, dus spread the love. Zo helpen we elkaar en de planeet en zo wordt er een waardevolle, belangrijke boodschap verspreid.

Dus zit jij vol tips en kan je niet wachten om deze de wereld in te sturen, ben jij een ecologisch verantwoorde ontwerper/bakker/landbouwer/nog iets volledig anders of ken jij leuke adresjes vol eco merken?

Houd ze niet langer voor jezelf en deel ze via #Ecoktober, in de reacties of via mijn contactpagina.

En nu, aftellen maar!

91 weergaven0 opmerkingen