top of page

REVIEW Colorista Washout #pinkhair en Highlight kit Hema


Colorista Washout #pinkhair.

Ik ben een grote fan van DIY-projecten en was al een tijdje heel erg benieuwd naar de Colorista Washout producten. Een goed jaar geleden waren mijn haren voor een half jaar opeenvolgend fel paars/roze/blauwgrijs/grijs gekleurd en daardoor hevig beschadigd en uitgedroogd, maar tegenwoordig loop ik alweer een tijdje met 'normaal' haar rond. Ik ben er eindelijk in geslaagd om mijn haar weer zacht en gezond te krijgen -na de nodige knipbeurten en haarmaskers- dus twijfelde ik wel over het al dan niet testen van de Washouts. Vooral omdat mijn haar eerst voldoende gebleekt zou moeten zijn om effectief iets te kunnen zien van de kleurshampoo. Maar uiteindelijk hakte ik de knoop door ik besloot ik dat het nog eens tijd was voor iets nieuws, dus ging ik aan de slag en dit is wat ik ervan vond.

Highlight kit Hema

Zoals ik al zei (en voorstellingen op de Colorista verpakking je ook zullen aanraden) moest mijn haar eerst wat lichter zijn vooraleer ik de kleurshampoo zou gaan uittesten. Ik had al enkel highlights in mijn haar, maar wou deze nog eens opfrissen. Wie mij goed kent weet al dat ik een grote Hema-fan ben, dus heb ik mijn highlight kit bij hen aangeschaft. Colorista biedt ook verhelderende producten uit hetzelfde gamma aan (Balayage, Ombré en Bleach), maar ik had gehoord en gelezen dat deze je haar nogal uitdrogen en dat wou ik ten alle tijden vermijden. De Hema highlight kit (nog geen foto, sorry!) bevat 1 paar handschoenen, 1 zakje bleekpoeder, 1 flesje ontwikkelcrème, een plastiek haarkapje, een haakborsteltje, conditioner en de gebruiksaanwijzing.


Het haarkapje en haakborsteltje zorgen ervoor dat je zelf precies kan kiezen welke lokken je wilt laten oplichten. Hoe fijner de lokjes, hoe subtieler het effect. Ik heb willekeurige lokjes op verschillende plaatsen 'gehaakt', met meer lokken rond mijn gezicht. De ontkleuringsmengeling rook niet overdreven opdringerig en was makkelijk in gebruik. Ik heb het product ongeveer 50 minuten laten inwerken en mijn haar vervolgens uitgespoeld en gewassen zoals op de gebruiksaanwijzing staat. Mijn haar voelde zacht aan, glansde mooi en was duidelijk lichter. Wel zat er een enorm gele schijn in mijn haar, iets wat natuurlijk nooit helemaal te vermijden is. Hiervoor gebruikte ik de zilver shampoo van Schwarzkopf, deze liet ik ongeveer een 20 tal minuten inwerken.

Ik ben heel tevreden van het resultaat, het product doet wat het beloofd, is eenvoudig in gebruik en goedkoop (+- 7 euro). De gele schijn is iets wat professionele kappers evengoed kunnen tegenkomen, dus dat was voor mij geen reden om het product minder aan te raden. Nu had ik de basis die ik wou hebben voordat ik de Washout zou uittesten!

Eindscore: 8,5/10

De verpakking en de tube Washout.

Colorista Washout #pinkhair

Eindelijk was het zo ver en kon ik de tijdelijke kleuring gaan uitproberen. Oude t-shirt aan, oude handdoek over mijn schouders, gewassen en gedroogd haar: check, check, check! De Colorista Washout verpakking bevat 2 paar handschoenen (handig!), de washout/kleurconditioner en de gebruiksaanwijzing.

Omdat ik niet altijd even geduldig ben en heel heel heel benieuwd was naar het resultaat, koos ik voor de volledige kleuring in plaats van een ombré of enkele gekleurde lokken. De roze tint zou waarschijnlijk toch niet erg zichtbaar zijn op de nog niet ontkleurde lokken, en zo kon ik snel te werk gaan. Ik verschoot hoe donker de kleurconditioner is maar ging toch verder met mijn test. Het aanbrengen van de crème ging vlot, al kwam ik maar nipt toe met 1 tube. Als je langer of dikker haar hebt is één tube te weinig voor een full coverage. Ik masseerde het roze spul nog even in, in totaal heeft het product 30 minuten ingewerkt voor een 'intens effect'. Tijd om uit te spoelen! De kleuring is voedend voor je haar en werkt hierdoor als een conditioner. Uitspoelen tot het water helder is, is alles wat je dan nog moet doen. Mijn haar voelde zacht aan en glansde nog steeds. De kleur leek helemaal niet op wat de verpakking beloofd, ik had eerder een strawberry blonde coupe dan het bubblegumroze dat ik had verwacht. Wellicht heeft dit te maken met de gele ondertoon in mijn haar en dat mijn haar nog steeds niet voldoende gebleekt was. Ondanks de onverwachte tint, was ik er wel helemaal weg van. Ik had de Washout na een week nogmaals uitgetest en toen was de kleur al meer rosé.De kleurconditioner uit de Washout-tube.

Als je niet vastgepind bent op één bepaalde kleur, maar gewoon iets nieuw wil gaan proberen, raad ik je dit product zeker aan! Het is makkelijk in gebruik, het tweede paar handschoenen is makkelijk voor wie de tube meerdere keren wilt gebruiken. De kleur wast heel snel uit (na 1 keer wassen was het grootste deel van de kleuring er al uit), dus ideaal voor iedereen die de pasteltrend wilt testen of helemaal festivalproof wilt zijn. Ik had 1 volledige tube (€8,99) nodig voor een kleuring die maar een goede 2 dagen zichtbaar is, wat ervoor zorgt dat ik het een duur product vind.

Eindscore: 7/10

Here it is: my rosé hair!

Happy girl!

427 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven