top of page

DIY: Maak je eigen adventskalender


Mijn kapstok adventskalender

Ik herinner mij nog hoe mijn zus en ik bij oma elk jaar een chocolaatjes-adventskalender hadden en hoe leuk we dit vonden. Met ouder worden, werden die mini-cadeautjes steeds gewoon als een excuus voor snoepen gezien, maar toen we nog jonger waren, was elk nieuw deurtje openen echt een moment op zich. Ik wou deze traditie nieuw leven in blazen en die momenten terug brengen. Tijdens mijn studentenjob als blogger bij Tadaaz had ik een blogpost over leuke DIY advents ideeën geschreven, dus had ik al enkele voorbeelden in mijn achterhoofd, die als inspiratie dienden voor deze kalender. Want een adventskalender maakt het aftellen naar Kerstdag nog leuker, en zeker als je deze zelf in elkaar geknutseld hebt.

Chocolade is natuurlijk altijd tof, maar na enkele aftel-dagen is de verrassing er dan ook wel van. Dus ben ik aan de slag gegaan met verschillende kleine cadeautjes, 'to do' opdrachten in Kerstthema en mooie quotes. Je kan een lijstje bijhouden voor jezelf waarop je schrijft welk pakje voor wanneer is, zodat je de cadeaus wat kan plannen naargelang de tijd van de week. Sommige dingen zijn nu eenmaal meer haalbaar in weekends dan op een dinsdagavond. Ik vond het best wel moeilijk om aan 25 pakjes te komen zonder te veel in herhaling te vallen of heel veel geld te moeten uitgeven, dus deel ik verder in dit artikel graag de inhoud van enkele cadeautjes, zodat je er misschien wat inspiratie uit kan halen. Nu maar hopen dat degene voor wie de pakjes zijn, nog even wachten met het lezen van deze blog. ;)

Misschien dat er voor de volgende kerstperiode een 14 dagen adventskalender in plaats van 25 dagen komt, om het mijzelf wat makkelijker te maken en de cadeaus wat meer te kunnen afwisselen.

Decoratie recht uit de natuur
Deco voor pakje nummer 12

Nodig:

Kleerhanger

Led lichtjes op batterijen

25 cadeautjes

Enkele meters touw, oude wol, ...

Cadeaudoosjes

Verschillende kleuren inpakpapier

Decoratie (glitters, gouden sterretjes, takjes, ...)

Tags om de juiste dag op het juiste pakje te hangen

Schaar, papier, (glitter)pennen, ...

Pakjes en chocolademunten

How to:

Wikkel de lichtjes rond de kleerhanger zodat ze rondom rond verdeeld zijn. Tape het batterijenbakje vast aan de achterkant van de kapstok.

Pak je cadeautjes in. Je kan ze allemaal (in de mate van het mogelijke) op dezelfde manier inpakken, maar je kan er ook een speelse kapstok van maken zoals ik gedaan heb. Voorzie elk pakje van het juiste nummer en versier zoals jij wilt. Ik heb dit telkens per pakje gedaan zodat ik nog wist wat er waarin zat, om niet te missen met de datums.

Hang ze op aan de kleerhanger en verdeel het gewicht zodat de kapstok niet meteen scheef hangt. Ik kan je niet garanderen dat de kapstok recht blijft hangen naarmate er meer pakjes geopend worden, maar zo heb je toch al een goede start gemaakt.

Pakje nummer 23!

Ik heb de cadeaus wat afgewisseld van inhoud, zodat er de ene dag iets lekkers in zit, de volgende dag een leuke opdracht ligt te wachten en dat er dan weer iets van 'spullen' tussen zit. De cadeautjes om op te eten waren het makkelijkste te vinden, vond ik. Hiervoor heb ik gekozen voor een Hema Sinterklaasletter, candy canes, XXL chocolademunten en een chocoladekerstbal. Voor de spulletjes zitten er zowel beautyproducten in zoals een gezichtsmaskertje, lip gloss en bodylotion, als gebruiksvoorwerpen (bakvormpjes met glutenvrij koekjesrecept, washitape met rendierenprint en een unicorngum) en decoratie voor de kerstboom. De opdrachten variëren van een kerstfoto maken met het gezin tot samen een kerstfilm kijken en de quotes zijn gelinkt aan gebeurtenissen tijdens die periode.

Sneak peak in de cadeautjes

Ben je ook zelf aan de slag gegaan voor een adventskalender of ben je van plan om dit ideetje zelf eens uit te proberen? Misschien maak jij er wel een spannende Valentijn countdown van of wil je binnenkort een jarige verrassen met meerdere kleine pakjes? Voel je vrij om het resultaat met mij te delen!

Voor degene met goede ogen, ik kom inderdaad nog enkele pakjes te kort. Zes pakjes die ik ofwel nog moet halen ofwel nog moet inpakken, oeps. Maar het eerste pakje hangt wel al klaar, zodat dit morgenochtend bij het ontbijt opengemaakt kan worden. Laat het aftellen maar beginnen! :D

Tadaaa! Mijn eigen adventskalender!

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


more on

TRAVEL

SUSTAIN-ABILITY

MINDSET

LIFESTYLE

ART

20210729_153956.jpg
Margaux 
Poppe
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

Blogger and illustrator

Hi, nice to meet you! I am the face behind Beyond the clouds. Based in Belgium, found about discovering new places, playing with paint and drawing with words. Learn more about me here or get in touch!

bottom of page