top of page

Planloze plannen en meer 'mij' voor 2018


Eerst en vooral: een gelukkig nieuwjaar voor jou en iedereen die je lief hebt!!! 2018 moet niet je beste, zotste, meest avontuurlijke, perfecte jaar ooit worden, neen, ik hoop gewoon dat jij je overwegend gelukkig voelt en kan groeien zoals je wilt in de komende maanden zodat 2018 een goed jaar kan worden.

Vuurwerk in Broadstairs, Eng, 2016

Ik heb zelf een heel geslaagde jaarovergang gehad, vol liefde, dansjes, verbondenheid, bubbels en plezier. Dansend op straat in Gent met mijn beste vrienden en een hoop onbekenden, zonder zorgen, in vrede met wat het voorbije jaar mij gebracht heeft en nieuwsgierig over wat het nieuwe jaar in petto heeft. Stiekem neem ik goede voornemens en 'nieuw jaar nieuwe start' best wel serieus, dus heb ik de voorbije weken voor mijzelf knopen moeten doorhakken en bepaalde situaties en mensen in 2017 achtergelaten. Gewoon omdat ze mij meer energie gekost hebben dan dat ik ervan terugkreeg en omdat 'vasthouden aan' soms gemakkelijker is dan loslaten, maar daarom zeker niet beter. Een beetje het wegwandelen van vergiftigde situaties zoals ik hier vorige maand schreef.

Ik adem diep in en sluit mijn ogen.

Kiezen is niet verliezen wanneer je jezelf terugwint.

Eeeeen adem uit.

Yep, dit wordt mijn nieuwe mantra voor 2018.

Eén van die beslissingen is het opzeggen van mijn job aka vast inkomen. Ik woon nog thuis maar ik heb enkele 'grote' vaste kosten en krijg geen zakgeld meer, dus werkloos thuiszitten is geen optie, aangezien er elke maand betaald moet worden. Op zich vind ik dat een goede zaak want zo leer ik nu al rekening te houden met enkele verplichtingen en de verantwoordelijkheid die alleen wonen in je eigen stekje met zich mee brengt, iets wat ik hoop dit jaar of volgend jaar te kunnen toepassen IRL. Maar ik had op mijn werk al een tijdje het gevoel dat ik mij niet meer kon ontwikkelen hoe ik wou, dus heb ik ondanks het super toffe team besloten om hier een punt achter te zetten. Mijn werk opzeggen zonder een plan B te hebben, is helemaal geen Margaux-ding om te doen, maar de rust die het met zich meebrengt bevestigd voor mij dat het tijd was voor iets nieuws, wat dat nieuwe dan ook zal worden.

Zo planloos zijn mijn plannen nu ook weer niet, maar het is voor het eerst dat ik het oké vind dat niet alles helemaal uitgestippeld is en dat mijn komende maanden op enkele vage droombeelden blanco zijn. En die vage droombeelden kunnen als resoluties ingevuld worden, dingen waarvan ik hoop dat ik er dit jaar dichter naartoe kan groeien via het pad dat ik op dat moment bewandel. Geen koppig vasthouden en moeten meer, gewoon rustig en liefdevol en vredevol zijn met wat is en groeien. Zo hoop ik weer wat dichter bij mijzelf te komen, mijzelf op de eerste plaats te zetten en naar mijzelf te luisteren door onder andere op spiritueel vlak meer te ontdekken. Open staan voor het onbekende en de angst van het falen los te laten. Meer creëren, mijn creativiteit vertrouwen en vaker het schrijven als helingstherapie te gebruiken -privé of via mijn blog zoals nu. Meer vertrouwen hebben en meer delen, actief ontdekken en meer in het nu leven. En last but not least, bewuster en groener leven zodat de prachtige natuurgebieden waar ik nog naartoe wil gaan, nog lang prachtig kunnen blijven.

Ik houd je op de hoogte over hoe de volgende weken eruit zullen zien, wie weet ga ik er even tussenuit of blijf ik wel gewoon thuis om hier mijn ding te doen. Maar het nieuwe jaar is alvast mooi ingezet en ik kijk ernaar uit wat er nog komen zal.

Geniet ervan! Dat zal ik ook doen ;)

Vuurwerk in Broadstairs, Eng 2016
53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

more on

TRAVEL

SUSTAIN-ABILITY

MINDSET

LIFESTYLE

ART

20210729_153956.jpg
Margaux 
Poppe
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

Blogger and illustrator

Hi, nice to meet you! I am the face behind Beyond the clouds. Based in Belgium, found about discovering new places, playing with paint and drawing with words. Learn more about me here or get in touch!

bottom of page